Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssorbet

Godast blir sorbeten med jordgubbar som du fryser in själv. Det är bra att ta vara på jordgubbar som blir över eller köpa extra mycket jordgubbar då de säljs till extrapris. Vill du ha krämigare jordgubbsglass, kan du blanda jordgubbsmassan med 4-5 msk vispgrädde.

Jordgubbssorbet
Jordgubbssorbet
Jordgubbssorbet
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1banan
  • 500 gjordgubbar- frysta
  • 4 mskflorsocker

Tillbehör

  • 75 gvit choklad
  • 2 dlkokosflingor- ca
  • 4glasstrutar

Till garnering

  • jordgubbsplanta med blommor- ekologisk odlad

Gör så här

  1. Skala bananen och skiva den. Finfördela bären otinade (se tips) i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt bananskivor och florsocker. Kör till en slät sorbetmassa. Frys sorbeten i en plastburk med lock 2-3 timmar.

  2. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Häll kokosflingorna på en tallrik. Doppa strutarna först i chokladen och sedan i kokosflingorna. Ställ strutarna efterhand i glasställning eller till exempel i glas eller höga koppar. Ställ kallt att stelna ca 10 minuter.

  3. Servera sorbet i strutarna. Garnera gärna med ekologiskt odlade jordgubbsblommor eller med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Köper du djupfrysta jordgubbar kan de vara stenhårda. Eventuellt måste de tinas något för att kunna mixas i matberedare.

Recept från Mitt kök