Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssoppa med punschglass

Jordgubbssoppa med punschglass är en snabbgjord dessert. Punschen kan ersättas med Cointreau eller Grand marnier som variation.

Jordgubbssoppa med punschglassJordgubbssoppa med punschglassJordgubbssoppa med punschglass
Vacker jordgubbssoppa med glass. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 0,5citron
  • 1 mskströsocker- + 0,5 dl
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 lvaniljglass
  • 2 mskpunsch

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Skär 100 g jordgubbar i små tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av 1/2 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Blanda de tärnade jordgubbarna med citronskal och 1 msk socker. Ställ i kylen.

  2. Mixa resterande jordgubbar med citronsaft, 1/2 dl socker och vatten. Ställ i kylen.

  3. Ta fram glassen ca 5 min före servering. Vispa den tillsammans med punsch med elvisp tills den är fluffig.

  4. Häll jordgubbssoppan i tallrikar och klicka i glassen. Strö över de tärnade jordgubbarna och garnera med citronmeliss. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?