Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbssoppa med punschglass är en snabbgjord dessert. Punschen kan ersättas med Cointreau eller Grand marnier som variation.
Snoppa jordgubbarna. Skär 100 g jordgubbar i små tärningar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av 1/2 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Blanda de tärnade jordgubbarna med citronskal och 1 msk socker. Ställ i kylen.
Mixa resterande jordgubbar med citronsaft, 1/2 dl socker och vatten. Ställ i kylen.
Ta fram glassen ca 5 min före servering. Vispa den tillsammans med punsch med elvisp tills den är fluffig.
Häll jordgubbssoppan i tallrikar och klicka i glassen. Strö över de tärnade jordgubbarna och garnera med citronmeliss. Servera genast.