Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En frisk dessert som är enkel att göra. Kardemummasmulorna räcker till fler portioner än vad som anges i receptet. Förvara dem i kakburk och servera dem till glass eller kompott.
Börja med att göra smulorna. Blanda alla ingredienserna till en deg. Vira in degen i plast. Låt vila i kyl minst 1 timme.
Riv degen på grovt rivjärn och fördela degsmulorna på bakplåtspapper. Grädda i 180 grader cika 5-7 minuter tills smulorna fått gyllene färg. Låt smulorna svalna på plåten.
Jordgubbssoppa. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i mixern. Häll över flädersaft, vatten och citronsaft. Mixa slätt och sila soppan.
Vispa crème fraichen tills den tjocknar en aning och smaksätt med florsocker och vaniljsocker.
Häll soppan i skålar och toppa med vispad crème fraiche och kaksmulor.
Recept från Mitt kök