Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssoppa med kardemummasmulor

En frisk dessert som är enkel att göra. Kardemummasmulorna räcker till fler portioner än vad som anges i receptet. Förvara dem i kakburk och servera dem till glass eller kompott.

Jordgubbssoppa med kardemummasmulor
Jordgubbssoppa med kardemummasmulor
Jordgubbssoppa med kardemummasmulor
Ann-Charlotte Fägerlind

Soppa:

  • 500 gjordgubbar
  • 1 dlkonc flädersaft
  • 1 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad

Smulor:

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 krmkardemumma- nystött

Till servering:

  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Börja med att göra smulorna. Blanda alla ingredienserna till en deg. Vira in degen i plast. Låt vila i kyl minst 1 timme.

  2. Riv degen på grovt rivjärn och fördela degsmulorna på bakplåtspapper. Grädda i 180 grader cika 5-7 minuter tills smulorna fått gyllene färg. Låt smulorna svalna på plåten.

  3. Jordgubbssoppa. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i mixern. Häll över flädersaft, vatten och citronsaft. Mixa slätt och sila soppan.

  4. Vispa crème fraichen tills den tjocknar en aning och smaksätt med florsocker och vaniljsocker.

  5. Häll soppan i skålar och toppa med vispad crème fraiche och kaksmulor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök