Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbssoppa är en svalkande dessertsoppa! Ljuvlig efter grillen-dessert som kan göras i förväg och stå kall i kylen. Passa på att grilla några marshmallows innan grillglöden helt falnat och servera till soppan.
Snoppa och skär ca 350 g jordgubbar i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Lägg jordgubbarna i en skål och blanda med citronskal, citronsaft, socker, snittad vaniljstång och vin. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, så jordgubbarna vätskar sig. Ställ in i kylen ca 2 timmar.
Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i jordgubbarna. Mixa till en slät soppa.
Snoppa och skär 400 g jordgubbar i skivor strax före servering. Blanda ner i soppan.
Trä upp marshmallows på tunna grillspett. Grilla dem 2–3 sekunder på varje sida. Servera dem till soppan. Garnera ev med mynta eller citronmeliss.
Recept av Charlotte Jenkinson