Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssoppa

Jordgubbssoppa är en svalkande dessertsoppa! Ljuvlig efter grillen-dessert som kan göras i förväg och stå kall i kylen. Passa på att grilla några marshmallows innan grillglöden helt falnat och servera till soppan. 

Jordgubbssoppa
Jordgubbssoppa
Jordgubbssoppa
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 gjordgubbar- + 400 g
  • 0,5citron
  • 50 gmuscovadosocker- mörkt
  • 0,5vaniljstång
  • 1,5 dlmuscatvin- t ex Nivole

Tillbehör

  • 12marshmallows- stora
  • evmynta- eller citronmeliss

Gör så här

  1. Snoppa och skär ca 350 g jordgubbar i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Lägg jordgubbarna i en skål och blanda med citronskal, ­citronsaft, socker, snittad vaniljstång och vin. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, så jordgubbarna vätskar sig. Ställ in i kylen ca 2 timmar.

  3. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i jordgubbarna. Mixa till en slät soppa.

  4. Snoppa och skär 400 g jord­gubbar i skivor strax före servering. Blanda ner i soppan.

  5. Trä upp marshmallows på ­tunna grillspett. Grilla dem 2–3 sekunder på varje sida. Servera dem till soppan. Garnera ev med mynta eller citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson