Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbssoda svalkar när det är varmt ute. Jordgubbarna som blir kvar när drycken har silats är goda i filmjölken.
Snoppa jordgubbarna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av skalet med potatisskalare. Halvera och pressa saften ur citronen.
Blanda jordgubbar, citronskal, socker och vatten i en kastrull. Koka ihop ca 15 min. Mosa jordgubbarna mot kanten.
Ta kastrullen från värmen och blanda med citronsaft och citronsyra. Låt kallna.
Sila saften genom en finmaskig sil eller silduk. Fyll i väl rengjorda flaskor.
Blanda med kolsyrat vatten i isfyllt glas.