Marshmallow-fluff
Marshmallow-fluff på burk finns på den amerikanska hyllan i butiken. Om du inte hittar det kan du använda vanliga marshmallows och bränna av.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under det knapriga smulet döljer sig en jordgubbskompott. Vår goda paj med fluffigt täcke är en given succé.
Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och halvera dem.
Lägg jordgubbarna i en kastrull och tillsätt socker, citronsaft och majsstärkelse. Koka ca 2 min, till lätt simmig konsistens. Fördela kompotten i en stor (26 cm i diameter) eller två mindre (15 cm) ugnssäkra formar.
Krossa kexen och nyp ihop med smör, mjöl, socker och salt. Fördela smulet över kompotten.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min (paj i stor form tar ca 30 min), tills pajen fått fin färg. Låt svalna lite. Klicka marshmallows-fluff över pajen och bränn av med brännare. Servera med glass.
Marshmallow-fluff på burk finns på den amerikanska hyllan i butiken. Om du inte hittar det kan du använda vanliga marshmallows och bränna av.