tillagning: 20 minuter i kyl: 1 dygn marinering: 10 minuter Aktiv tid c:a 20 minuter
(Betyg: 0 · 0 röster)
En ny inläggning med jordgubbar som ger en riktig sommarkänsla. Tillsätt jordgubbarna precis på slutet så att de bidrar med lätt jordgubbsdoft och blir lättmarinerade.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 förp5-minuterssill- hel, (420 g)
1 mskrosépeppar
1 mskgrönpeppar
1 mskkryddpeppar- hel
1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
2rödlökar- små
0,5lime
0,5 sats1-2-3 lag- se recept
Garnering
5jordgubbar
0,5lime
5 – 6örtblad- t ex dragon
Gör så här
Låt sillen rinna av och skär den i ca 1 cm breda bitar. Mortla alla pepparsorter grovt och lägg dem i en burk.
Ansa och skär purjolöken i små bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.
Blanda sill, purjolök, rödlök och lime och lägg i burken. Häll över lagen. Sätt på ett lock och låt marinera i kylen i ca 1 dygn.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg sillen i en skål. Blanda i jordgubbar och lime och låt marinera i 10–15 min innan servering. Garnera med örtblad.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
1-2-3 ÄTTIKSLAG (8 dl) - till sillen behövs bara en halv sats
5 min + tid att kallna
• 1 dl ättiksprit (12 %)
• 2 dl strösocker
• 3 dl vatten
Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och koka under omrörning tills sockret smält. Låt kallna