Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssill med 3 sorters peppar

En ny inläggning med jordgubbar som ger en riktig sommarkänsla. Tillsätt jordgubbarna precis på slutet så att de bidrar med lätt jordgubbsdoft och blir lättmarinerade.

Jordgubbssill med 3 sorters pepparJordgubbssill med 3 sorters pepparJordgubbssill med 3 sorters peppar
Jordgubbssill Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- hel, (420 g)
  • 1 mskrosépeppar
  • 1 mskgrönpeppar
  • 1 mskkryddpeppar- hel
  • 1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
  • 2rödlökar- små
  • 0,5lime
  • 0,5 sats1-2-3 lag- se recept

Garnering

  • 5jordgubbar
  • 0,5lime
  • 56örtblad- t ex dragon

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 1 cm breda bitar. Mortla alla pepparsorter grovt och lägg dem i en burk.

  2. Ansa och skär purjolöken i små bitar. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.

  3. Blanda sill, purjolök, rödlök och lime och lägg i burken. Häll över lagen. Sätt på ett lock och låt marinera i kylen i ca 1 dygn.

  4. Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg sillen i en skål. Blanda i jordgubbar och lime och låt marinera i 10–15 min innan servering. Garnera med örtblad.

Vad tyckte du om receptet?

1-2-3 ÄTTIKSLAG (8 dl) - till sillen behövs bara en halv sats

5 min + tid att kallna

• 1 dl ättiksprit (12 %)

• 2 dl strösocker

• 3 dl vatten

Gör så här:

1. Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och koka under omrörning tills sockret smält. Låt kallna