Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssallad med chèvre

Vänd ihop salladen med dressingen strax före serveringen så håller den sig fräsch och krispig länge.

Jordgubbssallad med chèvreJordgubbssallad med chèvreJordgubbssallad med chèvre

Ingredienser

  • 100 gpinjenötter
  • 2 påsarbabyspenat- (à 80 g)
  • 400 gminiplommontomater i olika färger
  • 1 ljordgubbar
  • 150 gchèvreost
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskbalsamvinäger- ljus fruktig tex persika
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skölj spenaten. Skär tomaterna på längden. Snoppa jordgubbarna och dela dem som är stora.

  2. Blanda jordgubbar, spenat och tomater i en stor skål. Tillsätt pinjenötter och smula över chèvre. Blanda olja, balsamvinäger och salt. Häll det över salladen och blanda ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?