Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbsrulltårta med jordgubbsfrosting är en lättbakakd kaka. Den supergoda frostingen gör klassiska rulltårtan kalasgod.
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och 3/4 dl socker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt, 30 x 40 cm. Bred ut smeten på papperet. Grädda mitt i ugnen 3-4 min. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och strö på 2 msk socker. Stjälp upp den gräddade bottnen på papperet. Låt svalna 2–3 min.
Dra bort papperet som kakan gräddats på, men lägg tillbaka det på kakan tills den kallnat helt, annars är det lätt att kakan torkar och spricker. Lägg gärna över en fuktig kökshandduk så håller sig kakan mjuk.
Smörkräm: Vispa ihop alla ingredienser till krämen.
Skär bort kanterna på kakan. Bred smörkrämen över kakan. Mixa jordgubbssylten om det är stora bitar i och bred den över smörkrämen. Rulla ihop kakan på längden. Skär rullen i två bitar och linda in dem i plastfolie. Lägg rullarna i frysen ca 20 min, så är det lättare att skära i bitar.
Frosting: Vispa smör och färskost poröst. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och jordgubbspuré. Vispa 1–2 min, tills frostingen känns fluffig.
Skär rulltårtan i skivor. Spritsa jordgubbsfrosting på skivorna och garnera med jordgubbar och blommor.