Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsris

Ett mättande och gott mellanmål eller kvällsmat.

Jordgubbsris
Jordgubbsris
Jordgubbsris
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 2 dlgrötris
  • 4 dlvatten
  • 1 krmsalt
  • 6 dlmjölk- cirka
  • 11,5 msksocker
  • 0,5 mskvaniljsocker
  • 1,52 dlvispgrädde- cirka
  • 1 dlkesella- cirka eller turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka upp ris, vatten och salt.

  2. Sjud gröten i 10 minuter på svag värme under lock.

  3. Tillsätt mjölk och låt gröten sjuda långsamt med locket på glänt i cirka 30-40 minuter, rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer mjölk.

  4. När gröten kokat färdigt blanda i socker och vaniljsocker och rör om tills det har löst sig. Låt gröten kallna.

  5. Inför servering, blanda i relativt hård vispad grädde, yoghurt och skivade jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök