Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pirogerna är allra godast nygjorda, serverade med lättvispad grädde eller vaniljglass. Men du kan även packa ner dem i en lufttät burk och ta med till stranden. Färska jordgubbar är gott som tillbehör!
Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.
Snoppa och skär jordgubbarna i tunna skivor. Rör samman ricotta, florsocker och mynta.
Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och dela dem i två bitar vardera. Fördela ricottablandningen på plattornas mitt. Toppa med jordgubbar och strö över potatismjöl.
Vik samman smördegsplattorna till en halvmåne. Skär bort eventuell överflödig smördeg. Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills pirogerna fått fin färg. Pudra florsocker över de nygräddade pirogerna.