Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbspiroger med ricotta och mynta

Pirogerna är allra godast nygjorda, serverade med lättvispad grädde eller vaniljglass. Men du kan även packa ner dem i en lufttät burk och ta med till stranden. Färska jordgubbar är gott som tillbehör!

Jordgubbspiroger med  ricotta och myntaJordgubbspiroger med  ricotta och myntaJordgubbspiroger med  ricotta och mynta

Ingredienser

  • 4smördegsplattor- (300  g) frysta
  • 100 gjordgubbar- färska
  • 175 gricottaost
  • 2 mskflorsocker
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1 mskpotatismjöl

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Snoppa och skär jordgubbarna i tunna skivor. Rör samman ricotta, florsocker och mynta.

  3. Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och dela dem i två bitar vardera.  Fördela ricotta­blandningen på plattornas mitt. Toppa med jordgubbar och strö över potatismjöl.

  4. Vik samman smördegsplattorna till en halvmåne. Skär bort eventuell överflödig smördeg. Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills pirogerna fått fin färg. Pudra florsocker över de nygräddade pirogerna.

Vad tyckte du om receptet?