Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbspavlova


En pavlovatårta är alltid uppskattad, året om!

Jordgubbspavlova

Jordgubbspavlova

Jordgubbspavlova

Ann-Charlotte Fägerlind

Marängbotten

  • 4äggvitor
  • 2 dlsocker
  • citron- några droppar pressad

Citronkräm

  • 4äggulor
  • 3 dlsocker
  • 8 mskcitronsaft- pressad
  • 1citron
  • 100 gsmör- osaltat
  • 1,5gelatinblad

Topping

  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • 2 mskflorsocker
  • 1 ljordgubbar
  • myntablad- till garnering

Gör så här

  1. Smörj ett bakplåtspapper med smör till en rundel cirka 26-28 centimeter och mjöla med vetemjöl (så lossnar marängen lättare). Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret. Vispa lite till tills smeten blänker. Blanda ner några droppar citronsaft.

  2. Bred ut smeten i rundeln och grädda i 140 grader i en timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen ett par timmar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv skalet av citronen (bara det gula).

  3. Vispa äggulorna och hälften av sockret fluffigt.

  4. Värm citronjuice, smör, socker och citronskal. Slå den varma citronblandningen över ägg och sockerblandningen. Blanda väl och värm på spisen under vispning tills citronkrämen tjocknar.

  5. Rör ned gelatinbladen och sila. Låt krämen kallna i vattenbad.

  6. Bred ut ett lager citronkräm på marängen. Vispa grädden och blanda ner grekisk yoghurt och florsocker. Bred blandningen över citronkrämen. Garnera med jordgubbar och färska myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök