tillagning: 20 minuter i frys: 5 timmar Aktiv tid c:a 20 minuter
(Betyg: 3,9 · 46 röster)
Jordgubbsparfaittårta med hasselnötsbotten är en riktig sommartårta - lättfixad och supersmarrig! Det är mycket jordgubbar i förhållande till den lilla mängden socker i parfaiten. Den blir då lite "frasig" men smälter snabbt i munnen.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 dlhasselnötter- gärna rostade och skalade
8dadlar- urkärnade
1 msknutella
1 krmsalt
Jordgubbsparfait
1 ljordgubbar- (500 g)
0,5 dlströsocker
5äggulor
1,5 dlflorsocker
5 dlvispgrädde
0,5 dlpunsch
Topping
2 dlbär- t ex jordgubbar, blåbär och hallon
ätbara blommor- t ex penséer
Gör så här
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver. Tillsätt dadlar, nutella och salt och mixa ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Snoppa jordgubbarna och mosa dem med sockret till ett grovt mos. Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt jordgubbsmoset. Vispa grädden. Blanda ner den och punschen i bärmoset.
Häll smeten över hasselnötsbottnen. Frys ca 5 timmar, tills parfaiten stelnat. Ställ parfaiten i kylen ca 1 timme före servering. Lossa tårtan från formen, garnera med bär och blommor.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 46 röster)
Nutella och palmolja?
• Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
• Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!