Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsparfait


En parfait med mycket jordgubbssmak.

Jordgubbsparfait

Jordgubbsparfait

Jordgubbsparfait

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 6äggulor
  • 1,5 dlsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 6 dlvispgrädde

Garnering:

  • savoiardikex
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Skölj och rensa bären och mixa till ett mos.

  2. Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknar.

  3. Låt svalna och rör då och då. Vispa grädden. Blanda ner jordgubbsmoset i äggkrämen och rör i grädden.

  4. Häll upp i en form med löstagbar botten och frys in i minst 4 timmar. Ta upp och lyft ur formen.

  5. Ställ kex runtom parfaiten och toppa med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök