Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vad vore väl sommaren utan alla härliga glasstunder? Och känslan av att kunna bjuda på lyxen av en hemgjord och svalkande parfait fylld av sommarsmak är svår att slå. Den mörka romen går bra att utesluta, eller byta mot annan alkohol, till exempel likör.
Ansa och mosa jordgubbarna. Blanda i romen.
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.
Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
Häll smeten i en form, täck över och frys minst 4 timmar. Om formen kläs med plastfolie är det enkelt att lyfta upp parfaiten ur formen.
Ställ parfaiten i kylen cirka 45 minuter innan den ska serveras eller i rumstemperatur cirka 20 minuter. Servera parfaiten tillsammans med jordgubbar.
Recept från Mitt kök