Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsparfait med mörk rom

Vad vore väl sommaren utan alla härliga glasstunder? Och känslan av att kunna bjuda på lyxen av en hemgjord och svalkande parfait fylld av sommarsmak är svår att slå. Den mörka romen går bra att utesluta, eller byta mot annan alkohol, till exempel likör.

Jordgubbsparfait med mörk rom
Jordgubbsparfait med mörk rom
Jordgubbsparfait med mörk rom
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 3 mskrom- mörk
  • 2äggulor
  • 0,5 dlflorsocker
  • 2äggvitor
  • 2 mskströsocker
  • 2 dlvispgrädde

Till servering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Ansa och mosa jordgubbarna. Blanda i romen.

  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.

  3. Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.

  4. Häll smeten i en form, täck över och frys minst 4 timmar. Om formen kläs med plastfolie är det enkelt att lyfta upp parfaiten ur formen.

  5. Ställ parfaiten i kylen cirka 45 minuter innan den ska serveras eller i rumstemperatur cirka 20 minuter. Servera parfaiten tillsammans med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök