Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsparfait

Klä portionsformar av porslin eller aluminium med plastfilm, eller häll smeten direkt i muffinsformar av silikon. Parfaiten trycks lätt ur silikonformarna som placeras upp och ner på skärbräda eller serveringsfat, någon minut före servering.

Jordgubbsparfait
Jordgubbsparfait
Jordgubbsparfait

Parfait

  • 2 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 2äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskjordgubbsvodka

Jordgubbsvanilj

  • 200 gjordgubbar- färska
  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Parfait: Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop ägg, äggulor och socker med elvisp, i vattenbad, till riktigt pösig konsistens. Häll jordgubbsvodkan i äggvispet.

  2. Vänd ner äggvispet i grädden med en slickepott. Fördela blandningen i 6 portionsformar, som rymmer minst 1 dl. Täck över med plastfolie och ställ i frysen minst 2 timmar.

  3. Jordgubbsvanilj: Skölj, snoppa och klyfta jordgubbarna. Snitta vaniljstången på längden. Blanda jordgubbar, vaniljstång, vatten och socker i en liten kastrull. Låt sjuda utan lock 5–10 min tills jordgubbarna mjuknat. Låt svalna och plocka bort vaniljstången.

  4. Servera parfaiten direkt från frysen med jordgubbsvaniljen.

Vad tyckte du om receptet?