Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbspaj med vaniljgrädde

Baka en ljuvlig paj fylld med skivade jordgubbar. Vispgrädde smaksatt med vanilj är gott att servera till.

Jordgubbspaj med vaniljgräddeJordgubbspaj med vaniljgräddeJordgubbspaj med vaniljgrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Jordgubbspaj

    • 200 gsmör
    • 2 dlkokosmjöl
    • 4 dlmandelmjöl
    • 2 dllättströ
    • 1 tskvaniljpulver
    • 2ägg
    • 800 gjordgubbar

    Vaniljgrädde

    • 3 dlvispgrädde
    • 1 tsklättströ- eller sötströ
    • 0,5 tskvaniljpulver

    Gör så här

    1. Jordgubbspaj: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Skär smöret i bitar och lägg det i en skål.

    3. Blanda alla torra ingredienser och blanda med smöret, blanda till en smulig deg. Tillsätt äggen.

    4. Lägg hälften av pajdegen i botten på en stor pajform, cirka 26 centimeter i diameter.

    5. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela över pajbotten.

    6. Lägg på resten av pajdegen.

    7. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

    8. Vaniljgrädde: Blanda grädden, lättströ eller sötströ och vaniljpulver.

    9. Vispa upp grädden och servera till jordgubbspajen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök