Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche

Jordgubbspaj med en pajdeg med brynt smör och fyllning med kolasmet, passionsfrukt och jordgubbar - underbart gott! 

Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche
Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche
Jordgubbspaj med passionskräm och dulce de leche
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlhavregryn
  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 mskvatten
  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)

Passionskräm

  • 3passionsfrukter
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlyoghurt- turkisk
  • 1,5 mskströsocker

Topping

  • 1 ljordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna. Bryn smöret tills det fått gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt svalna.

  2. Blanda havregryn, smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter.

  3. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna.

  4. Kräm: Halvera och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna. Passera det genom en sil.

  5. Vispa grädde, yoghurt och socker till en fluffig kräm. Blanda i 2/3 av passionsfruktspurén.

  6. Bred ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Bred över passionsfruktskrämen. Droppa över resterande passionsfruktspuré. Toppa med hela, halverade och skivade jordgubbar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?