Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbspaj med en pajdeg med brynt smör och fyllning med kolasmet, passionsfrukt och jordgubbar - underbart gott!
Sätt ugnen på 200°. Rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna. Bryn smöret tills det fått gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt svalna.
Blanda havregryn, smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt kallna.
Kräm: Halvera och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna. Passera det genom en sil.
Vispa grädde, yoghurt och socker till en fluffig kräm. Blanda i 2/3 av passionsfruktspurén.
Bred ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Bred över passionsfruktskrämen. Droppa över resterande passionsfruktspuré. Toppa med hela, halverade och skivade jordgubbar. Servera genast.