Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbspaj med kokostäcke  

Jordgubbspaj med kokostäcke. Saltet ger pajdegen en god smakbrytning. Och smultäcket får dessutom härlig smak av brynt smör.

Jordgubbspaj med kokostäcke  
Jordgubbspaj med kokostäcke  
Jordgubbspaj med kokostäcke  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl

Täcke

  • 150 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlkokos- riven
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en pajform och blanda med socker och potatismjöl.

  2. Täcke: Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt socker, kokos, mjöl och salt. Blanda snabbt ihop till ett smul. Smula degen över jordgubbarna.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljglass till.

Vad tyckte du om receptet?