Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under de söta skivade jordgubbarna ligger en krämig fyllning med vanilj- och pistaschnötter.
Hacka samman mjöl, smör och citronskal i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i pajform, ca 26 cm, och låt vila i kylskåp ca 30 min. Nagga pajskalet. Sätt ugnen på 225°.
Skåra och skrapa ur vaniljstången. Koka upp 2 dl grädde med vaniljstång och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Rör ner äggulor och socker och sjud på svag värme så att krämen tjocknar, den får inte koka. Låt kallna.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–15 min.
Vispa resten av grädden. Hacka pistaschnötterna. Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Vänd ner grädde och nötter i vaniljkrämen och lägg i pajskalet. Toppa med jordgubbar och garnera med citronmeliss.