Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade muffins som blir till en god dessert med en frisk jordgubbssallad och lyxig vaniljsås med äkta vanilj.
1.Muffins: Sätt ugnen på 225°. Vispa smör och socker. Rör ner ägg, mjölk och citronskal.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
Dela ev de frysta jordgubbarna om de är stora och rör försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll inte mer än halva formen annars riskerar de att rinna ut. Använder du muffinsplåt går det att fylla något mer. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Jordgubbssallad: Tärna jordgubbar och strimla basilika. Blanda jordgubbar, och basilika. Smaksätt med balsamvinäger och råsocker.
Toppa muffinsen med jordgubbssalladen.