Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmuffins med vaniljsås

Lättbakade muffins som blir till en god dessert med en frisk jordgubbssallad och lyxig vaniljsås med äkta vanilj.

Jordgubbsmuffins med vaniljsås
Jordgubbsmuffins med vaniljsås
Jordgubbsmuffins med vaniljsås

Muffinssmet

  • 150 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 0,5citron- rivet skal
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 200 gjordgubbar- frysta

Jordgubbssallad med basilika

  • 1 ljordgubbar- färska
  • 1basilika- ask
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 mskråsocker

Gör så här

  1. 1.Muffins: Sätt ugnen på 225°. Vispa smör och socker. Rör ner ägg, mjölk och citronskal.

  2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.

  3. Dela ev de frysta jordgubbarna om de är stora och rör försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll inte mer än halva formen annars riskerar de att rinna ut. Använder du muffinsplåt går det att fylla något mer. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

  4. Jordgubbssallad: Tärna jordgubbar och strimla basilika. Blanda jordgubbar, och basilika. Smaksätt med balsamvinäger och råsocker.

  5. Toppa muffinsen med jordgubbssalladen.

Vad tyckte du om receptet?