Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxig och sommarfrisk tårta med mycket jordgubbssmak.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 cm i diameter. Smörj pappret lätt.
Botten: Mixa pistaschnötterna riktigt fint. Skär smöret i kuber. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i botten av formen, jämna till ytan med baksidan av en sked.
Grädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt den kallna i formen.
Mousse: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 10 minuter. Mosa jordgubbarna. Vispa grädden fluffig. Blanda grädden med jord gubbsmos, yoghurt och florsocker.
Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i mikron. Blanda dem med några matskedar av gräddblandningen, och rör sedan ner det i blandningen.
Häll moussen i formen. Ställ den i frysen i minst 3 timmar.
Sås: Värm upp jordgubbar, citronsaft och florsocker i en kastrull så att sockret smälter. Mixa blandningen med mixerstav. Häll såsen
i en skål och låt den kallna i kylskåp.
Ta ut kakan ur frysen och lossa den försiktigt från formen. Lägg den på ett fat. Häll jord gubbssås över kakan, toppa med jordgubbar.