Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbsmoussen går utmärkt att göra flera dagar före serveringen och förvara i frysen. Temperera moussen ca 30 min i kylskåp innan den läggs upp på tallrikar med de goda såserna.
Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa jordgubbarna tillsammans med sockret och passera dem sedan genom en sil. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med lite av jordgubbarna i en kastrull.
Vispa grädden. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt lite socker och vispa ytterligare en liten stund. Blanda ner det avsvalnade gelatinet i resten av jordgubbarna och grädden. Vänd sedan ner äggvitan.
Fördela moussen i plastfolieklädda pastejformar som rymmer ca 1 dl. Täck över med plastfolie och ställ dem i frysen över natten.
Vaniljsås: Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull. Vispa ner äggulor och låt sjuda under omrörning på låg värme utan att det kokar. Smaka av med vaniljsocker. Låt kallna.
Jordgubbssås: Mixa jordgubbarna med socker till en slät sås. Passera genom en sil.
Mintsirap: Lägg myntabladen i kokande vatten endast 10 sekunder. Kyl bladen i isvatten. Låt dem rinna av väl.
Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig sockerlag och det återstår ca 1 dl. Mixa myntabladen i sockerlagen med olja.
Låt moussen tina i kylen ca 30 min före servering. Ta upp jordgubbsmoussen ur formarna. Fördela formarna på tallrikar. Häll försiktigt på vanilj- och Jordgubbssås. Droppa i lite myntasirap. Garnera med skivade jordgubbar och färska myntablad.