Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmousse med mynta

Mousse av jordgubbar smaksatt med mynta och limesaft blir en ljuvlig dessert. Passar bra att förbereda och ställa i kylen. Storleken på dessertglasen kan varieras, små glas räcker till fler gäster.

Jordgubbsmousse med mynta
Jordgubbsmousse med mynta
Jordgubbsmousse med mynta
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 bladgelatin
  • 400 gjordgubbar
  • 10myntablad- färska
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1lime- pressad saft
  • 2 dlvispgrädde

Till servering

  • 1,5 dlgrädde
  • jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Mixa jordgubbar, mynta och florsocker.

  2. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält i en kopp i mikron, cirka 10 sekunder. Blanda gelatinet med 2 matskedar av jordgubbsmixen.

  3. Rör ner gelatinblandningen i resten av de mixade jordgubbarna. Vispa grädden fluffigt mjukt och vänd ner med en slickepott. Fördela moussen i glas och låt stå i kyl minst 3 timmar.

  4. Vid serveringen garneras moussen med klickar av vispad spritsad grädde, jordgubbe och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök