Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mousse av jordgubbar smaksatt med mynta och limesaft blir en ljuvlig dessert. Passar bra att förbereda och ställa i kylen. Storleken på dessertglasen kan varieras, små glas räcker till fler gäster.
Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Mixa jordgubbar, mynta och florsocker.
Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält i en kopp i mikron, cirka 10 sekunder. Blanda gelatinet med 2 matskedar av jordgubbsmixen.
Rör ner gelatinblandningen i resten av de mixade jordgubbarna. Vispa grädden fluffigt mjukt och vänd ner med en slickepott. Fördela moussen i glas och låt stå i kyl minst 3 timmar.
Vid serveringen garneras moussen med klickar av vispad spritsad grädde, jordgubbe och mynta.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök