Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en krämig mousse som toppas med jordgubbar, fläder och knäckigt flarn. Enkel att göra och ljuvligt god. Sommar i ett glas!
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
Lägg undan ett par fina jordgubbar till servering. Snoppa resten av jordgubbarna och mixa dem tillsammans med florsockret.
Vispa grädden. Värm lite av jordgubbspurén i en liten kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i purén. Rör ner blandningen i den större mängden puré. Vänd ner grädden till en jämn mousse.
Fördela moussen i fyra glas. Låt dem stå i kylen i ca 2 tim.
Fläderflarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop det till en jämn smet.
Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda flarnet gyllenbrunt mitt i ugnen i 5–7 min. Låt det kallna på plåten. Bryt flarnet i bitar.
Halvera de sparade jordgubbarna och lägg dem på toppen av moussen. Strö över lite fläderblommor och stick ner ett fläderflarn i varje.