Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmousse med fläderflarn

Njut av en krämig mousse som toppas med jordgubbar, fläder och knäckigt flarn. Enkel att göra och ljuvligt god. Sommar i ett glas!

Jordgubbsmousse med fläderflarnJordgubbsmousse med fläderflarnJordgubbsmousse med fläderflarn
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 250 gjordgubbar
  • 1 dlflorsocker
  • 1,5 dlvispgrädde

Fläderflarn

  • 75 gsmör
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskljus sirap
  • 1 mskfläderblomssaft- koncentrerad
  • 0,25 tskbakpulver

Garnering

  • fläderblommor

Gör så här

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i ca 5 min.

  2. Lägg undan ett par fina jordgubbar till servering. Snoppa resten av jordgubbarna och mixa dem tillsammans med florsockret.

  3. Vispa grädden. Värm lite av jord­gubbspurén i en liten kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i purén. Rör ner blandningen i den större mängden puré. Vänd ner grädden till en jämn mousse.

  4. Fördela moussen i fyra glas. Låt dem stå i kylen i ca 2 tim.

  5. Fläderflarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop det till en jämn smet.

  6. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda flarnet gyllenbrunt mitt i ugnen i 5–7 min. Låt det kallna på plåten. Bryt flarnet i bitar.

  7. Halvera de sparade jordgubbarna och lägg dem på toppen av moussen. Strö över lite fläderblommor och stick ner ett fläderflarn i varje.

Vad tyckte du om receptet?