Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmousse

Recept på jordgubbsmousse. Det går bra med både frysta och färska jordgubbar till moussen. Använder du färska så ta gärna undan några till dekoration.

JordgubbsmousseJordgubbsmousseJordgubbsmousse
Recept på jordgubbsmousse. Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gjordgubbar
  • 0,5vaniljstång
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,25 dlvatten
  • 2äggulor
  • 2 mskhonung
  • 1gelatinblad
  • 2,5 dlvispgrädde

Garnering

  • kola- och kokoskakor- se recept

Gör så här

  1. Blanda jordgubbar, vaniljstång, socker och vatten i en kastrull. Koka på svag värme till en kompott. Ta upp vaniljstången och mixa kompotten slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Vispa äggulor och honung till ett krämigt skum, ca 5 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  3. Vispa grädden fluffig och fast. Smält gelatinbladet med lite grädde i en kastrull. Tillsätt lite av äggskummet. Blanda ner gelatinblandningen i äggkrämen. Tillsätt kompotten och vänd sist ner grädden.

  4. Fördela moussen i glas och ställ i kylen ca 2 timmar. Garnera moussen med krossade kakor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Alexandra Larsson