Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmazarin med rabarber

Glutenfri! Lättvispad grädde passar fint till den här läckra mazarinen. Vaniljglass och jordgubbsglass är också gott till. Ljuvligt gott att bjuda på en härlig sommardag!

Jordgubbsmazarin med rabarber
Jordgubbsmazarin med rabarber
Jordgubbsmazarin med rabarber
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör- till formen
  • ströbröd- glutenfritt
  • 300 gmandelmassa
  • 75 gsmör
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 3ägg
  • 1rabarberstjälk
  • 200 gjordgubbar
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 mskpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter eller en springform, 22–23 centimeter i diameter.

  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt smör, vaniljsocker, socker, majsstärkelse och ägg. Häll upp smeten i formen.

  4. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar. Vänd bitarna i en blandning av socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över kakan. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök