Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbsmarmelad och nötscones.
Marmelad: Skölj och ta bort blomfästet och dela jordgubbarna. Lägg jordgubbarna i en gryta. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna och lägg vaniljstång och frön i grytan. Tillsätt limesaften och koka, cirka 15 minuter.
Tillsätt syltsockret och koka marmeladen ytterligare, cirka 5 minuter. Ta upp vaniljstången. Häll upp marmeladen i rena och varma burkar. Sätt på locket och låt burkarna stå upp och ner under tiden de svalnar. Förvara burkarna svalt. Servera till nötscones, kakor, kex och som fyllning i tårtor.
Nötscones: Sätt ugnen på 250 grader. Hacka nötterna med vetemjöl, bakpulver och salt i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela i mjölblandningen. Häll i mjölken och kör till en kladdig deg.
Forma 12 bullar av degen i mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Servera sconesen nygräddade med ost och jordgubbsmarmelad.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök