Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmarmelad och nötscones

Recept på jordgubbsmarmelad och nötscones.

Jordgubbsmarmelad och nötscones
Jordgubbsmarmelad och nötscones
Jordgubbsmarmelad och nötscones
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Marmelad

    • 1 kgjordgubbar
    • 1vaniljstång
    • 2lime- pressad saft
    • 500 gsyltsocker

    Nötscones 12 stycken

    • 1 dlvalnötter- eller hasselnötter
    • 4 dlvetemjöl
    • 2 tskbakpulver
    • 2 krmsalt
    • 50 gsmör
    • 2 dlmjölk

    Gör så här

    1. Marmelad: Skölj och ta bort blomfästet och dela jordgubbarna. Lägg jordgubbarna i en gryta. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna och lägg vaniljstång och frön i grytan. Tillsätt limesaften och koka, cirka 15 minuter.

    2. Tillsätt syltsockret och koka marmeladen ytterligare, cirka 5 minuter. Ta upp vaniljstången. Häll upp marmeladen i rena och varma burkar. Sätt på locket och låt burkarna stå upp och ner under tiden de svalnar. Förvara burkarna svalt. Servera till nötscones, kakor, kex och som fyllning i tårtor.

    3. Nötscones: Sätt ugnen på 250 grader. Hacka nötterna med vetemjöl, bakpulver och salt i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela i mjölblandningen. Häll i mjölken och kör till en kladdig deg.

    4. Forma 12 bullar av degen i mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Servera sconesen nygräddade med ost och jordgubbsmarmelad.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök