Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj

Med syltsocker får du till en god marmelad på nästan ingen tid. God till skorpor, rostat bröd och croissant.

Jordgubbsmarmelad med  lime och vaniljJordgubbsmarmelad med  lime och vaniljJordgubbsmarmelad med  lime och vanilj

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar- (500 g)
  • 0,5vaniljstång
  • 250 gsyltsocker
  • 1lime- (ca 1 msk) pressad

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen 2-3 min. Skumma under tiden.

  3. Häll i limesaft och rör om.

  4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?