Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsmarmelad med anis och vanilj

En snabblagad marmelad gjord med syltsocker, färdig på bara en kvart.

Jordgubbsmarmelad med anis och vanilj
Jordgubbsmarmelad med anis och vanilj
Jordgubbsmarmelad med anis och vanilj

Ingredienser

  • 5 dljordgubbar
  • 0,5vaniljstång
  • 250 gsyltsocker
  • 2stjärnanis

Gör så här

  1. Ta bort det gröna fästet på jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden.

  2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, syltsocker och stjärnanis i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning och koka sedan marmeladen ca 2 min. Öka tiden med någon minut om det är fasta bär. Skumma.

  3. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 15 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara den sedan i kylen. Sparas marmeladen mer än ett par dagar, ta då bort stjärnanis och vanilj.

Vad tyckte du om receptet?