Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbslemonad med ingefära

Jordgubbslemonad med ingefära är superfräsch och läskande. Se till att servera med massor av is!

Jordgubbslemonad med ingefära
Jordgubbslemonad med ingefära
Jordgubbslemonad med ingefära
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 2 mskingefära- riven, färsk
  • 5 dlvatten- + 5 dl
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlcitron- pressad

Tillbehör

  • is
  • citronskivor
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbar och ingefära i en skål. Koka upp 5 dl vatten och sockret. Låt sjuda tills sockret har lösts upp. Häll vattnet över jordgubbarna och låt stå och dra ca 30 min. Mosa jordgubbarna lite försiktigt mot kanten.

  2. Sila saften genom en finmaskig sil och låt rinna av. Tillsätt citronsaft och 5 dl vatten. Låt kallna.

  3. Späd med kallt vatten till önskad styrka. Servera med mycket is, citronskivor och jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?