Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Luftiga och lätta är dessa mandelmuffins, lite åt suffléer. De gräddas enklast i pappersformar som ställs i en muffinsplåt. Gräddas de utan den stadiga plåtformen sväller de ut och blir platta.
Sätt ugnen på 175°.
Jordgubbskompotten: Rensa och dela jordgubbarna i klyftor.
Lägg dem i en skål.
Koka upp vatten och farinsocker i en kastrull. Tillsätt balsamvinägern och låt lagen svalna. Häll den över jordgubbarna.
Muffins: Pensla formarna lite lätt med olja och ställ dem i en muffinsplåt.
Riv mandelmassan fint. Lägg den i en skål tillsammans med gulor, majsstärkelse, bakpulver och olja.
Häll vitorna i en annan bunke.
Vispa först vitorna, till hårt skum, med ren visp. Vispa därefter mandelmasseblandningen. Vänd ner mandeln.
Blanda ned 1/3 av vitorna i mandelsmeten och vänd sedan ned resten av vitorna. Rör så lite som möjligt så att smeten behåller den invispade luften.
Fördela smeten i formarna och grädda dem i 15-20 minuter.
Känn med en sticka att smeten är torr. Lyft upp pappersformarna efter en liten stund och låt dem svalna på galler.
Dra försiktigt bort papperet före serveringen. Pudra över lite florsocker och servera kompotten till.