Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbskompott med vanilj

Somrigt och lagom sött till de salta ostarna. Satsen är riklig så det räcker till mer än en middag. Gör gärna kompotten några dagar i förväg.

Jordgubbskompott med vaniljJordgubbskompott med vaniljJordgubbskompott med vanilj

Ingredienser

  • 2 ljordgubbar
  • 1vaniljstång
  • 1 lströsocker
  • 0,5citron- rivet skal och saft

Gör så här

  1. Snoppa bären. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Blanda bär, vanilj, socker, citronsaft och citronskal. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 2 timmar.

  3. Koka upp långsamt på svag värme och låt koka utan lock ca 30 min.

  4. Skumma kompotten och häll upp på rengjorda glasburkar och förslut genast. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?