Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbs- och rabarberkompott med gräddyoghurt. Kompotten är frisk och söt på samma gång. Spröda toscaflarn med en smak av lätt rostad mandel är perfekt till. I Frankrike serveras ofta vispad crème fraiche till frukt- och bärdesserter. Här blandas vispad grädde med frisk yoghurt och får en liknande smak av fluffig syrlig grädde.
Toscakrisp: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör i mandel, socker, mjölk och mjöl. Sjud under omrörning i 1–2 min.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8–10 min, passa noga mot slutet, det kan lätt brännas. För att den ska bli riktigt krispig ska den få fin ljus brun färg i mitten och bli mörkare ut mot kanten. Låt kallna.
Ansa och skiva rabarbern. Snoppa och -skiva och jordgubbarna. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull. Koka upp och sjud kompotten i ca 3 min. Låt kallna.
Vispa grädden och vänd ner yoghurt, honung och vaniljsocker.
Krossa toscakrispet lätt. Servera kompotten sval eller kall med gräddyoghurt och krossat krisp.