Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Recept på jordgubbskompott med mandelbiskvier. Enkel god dessert med smak av sommar.

Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk
Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk
Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Mandelbiskvier

    • 100 gsötmandel
    • 1,5 dlströsocker
    • 1äggvita

    Kompott

    • 500 gjordgubbar- färska
    • 1citron- rivet skal
    • 1,5 dlströsocker

    Till servering

    • gräddmjölk

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln till ett fint mjöl. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet. Fyll en spritspåse i plast med smeten. Klipp av spetsen.

    2. Spritsa ut smeten till små toppar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt de svalna. Förvara i tät burk.

    3. Kompott: Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbar, socker och rivet skal av en väl tvättad citron i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg värme, cirka 15 minuter. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Servera avsvalnad kompott med mandelbiskvier och gräddmjölk.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök