Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbskompott med mandelbiskvier. Enkel god dessert med smak av sommar.
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln till ett fint mjöl. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet. Fyll en spritspåse i plast med smeten. Klipp av spetsen.
Spritsa ut smeten till små toppar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt de svalna. Förvara i tät burk.
Kompott: Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbar, socker och rivet skal av en väl tvättad citron i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg värme, cirka 15 minuter. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Servera avsvalnad kompott med mandelbiskvier och gräddmjölk.
Recept från Mitt kök