Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbskakor

Jordgubbskakor är mördegskakor med jordgubbssylt! All sylt går inte åt. Spara den och njut av den i morgonyoghurten, till pannkakorna eller till en lagrad ost.

Jordgubbskakor
Jordgubbskakor
Jordgubbskakor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 gjordgubbar- (frysta eller färska)
  • 2 dlströsocker- + 1 dl
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 200 gsmör
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 1 dlpärlsocker

Gör så här

  1. Koka ihop jordgubbar och 2 dl socker på medelvärme till en sylt, ca 15 min. Låt sylten kallna.

  2. Blanda snabbt ihop mjöl, 1 dl socker, smör och vaniljsocker i matberedare. Dela degen i två delar och rulla dem till rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla rullarna i pärlsocker och lägg dem i plastpåsar. Låt vila i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck små gropar i skivorna och fyll med sylt.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 16–18 min. Låt svalna på plåten och sedan kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?