Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbskakor är mördegskakor med jordgubbssylt! All sylt går inte åt. Spara den och njut av den i morgonyoghurten, till pannkakorna eller till en lagrad ost.
Koka ihop jordgubbar och 2 dl socker på medelvärme till en sylt, ca 15 min. Låt sylten kallna.
Blanda snabbt ihop mjöl, 1 dl socker, smör och vaniljsocker i matberedare. Dela degen i två delar och rulla dem till rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla rullarna i pärlsocker och lägg dem i plastpåsar. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck små gropar i skivorna och fyll med sylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen 16–18 min. Låt svalna på plåten och sedan kallna på galler.