Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härligt dessert med gelébotten av jordgubbar och flädersaft som toppas med fluffig och god maräng.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter. Blanda jordgubbs- och flädersaft och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den heta saften och rör om.
Skär jordgubbarna i bitar och lägg i glasen. Fyll på med sköljda röda vinbär. Häll den varma saften över bären. Låt stå och svalna innan glasen ställ in i kylen.
Vispa äggvitor, citronsaft och strösocker till en fluffig marängsmet. Spritsa ett lock av maräng i glasen. Färgsätt toppen på marängen med en brännare.
Recept från Mitt kök