Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsjelly med marängtopping

En härligt dessert med gelébotten av jordgubbar och flädersaft som toppas med fluffig och god maräng.

Jordgubbsjelly med marängtopping
Jordgubbsjelly med marängtopping
Jordgubbsjelly med marängtopping
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6glas- à 1 1/2 dl
  • 2gelatinblad
  • 2 dljordgubbssaft
  • 1 dlflädersaft- utspädd
  • 200 gjordgubbar
  • 1 dlröda vinbär

Maräng

  • 2äggvitor
  • 2 dropparcitronsaft- färskpressad
  • 1,25 dlströsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter. Blanda jordgubbs- och flädersaft och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den heta saften och rör om.

  2. Skär jordgubbarna i bitar och lägg i glasen. Fyll på med sköljda röda vinbär. Häll den varma saften över bären. Låt stå och svalna innan glasen ställ in i kylen.

  3. Vispa äggvitor, citronsaft och strösocker till en fluffig marängsmet. Spritsa ett lock av maräng i glasen. Färgsätt toppen på marängen med en brännare.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök