Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda spröda kakor man gärna tar fler av. Grädda dem i formar eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Ha då stort mellanrum eftersom de flyter ut när de gräddas.
Sätt ugnen på 200°. Mixa snabbt ihop smör, socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en matberedare.
Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bollarna i smorda metallformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Gör ett lite hål i bollarna med ett mjölat finger. Fyll hålen med sylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.