Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsgrottor

Goda spröda kakor man gärna tar fler av. Grädda dem i formar eller direkt på en plåt med bakplåtspapper. Ha då stort mellanrum eftersom de flyter ut när de gräddas.

JordgubbsgrottorJordgubbsgrottorJordgubbsgrottor
Syltkakor är en favorit att baka ihop med barnen. De här jordgubbsgrottorna ger sommarkänsla deluxe! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 0,5 dljordgubbssylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa snabbt ihop smör, socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en matberedare.

  2. Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bollarna i smorda metallformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Gör ett lite hål i bollarna med ett mjölat finger. Fyll hålen med sylt.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?