Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbsgräddkola är en precis lagom segmjuk kola som får jordgubbssmak av frystorkade jordgubbar. Använd termometer
för perfekt resultat.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp över låg värme under omrörning tills sockret lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt koka till 125°.
Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över de torkade jordgubbarna. Sjunker de ner i kolan kan du vänta någon minut tills kolan har stelnat så att de inte sjunker ner men ändå fastnar. Låt kallna och stelna.
Skär kolan i rutor med en smord kniv. Linda in dem i bakplåtspapper.