Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära får gott sting v ingefära. Om du gör egen jordgubbspuré så använd jordgubbar som är riktigt mogna. Det behövs ca 2 dl färska till 1 1/2 dl färdig puré.
Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker med elvisp.
Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud till 84° under kraftig vispning. Sila smeten och kylner den i ett iskallt vattenbad.
Vispa ner jordgubbspurén i glassmeten. Skala och skölj rödbetan. Skala ingefäran. Finriv rödbeta och ingefära och pressa ut all saft genom en sil. Rör ner rödbets- och ingefärssaft i glassmeten.
Frys smeten i glassmaskinen tills den är fast och krämig. Sätt glassen i frysen ca 1 timme före servering.
Lägg upp glassen i skålar eller i våffelstrutar. Servera med maränger och strö över strössel.