Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära

Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära får gott sting v ingefära. Om du gör egen jordgubbspuré så använd jordgubbar som är riktigt mogna. Det behövs ca 2 dl färska till 1 1/2 dl färdig puré.

Elisabeth Johansson
Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära
Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära
Jordgubbsglass med rödbeta och ingefära
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dlvispgrädde
  • 3,5 dlmjölk
  • 6äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dljordgubbspuré- fryst
  • 1rödbeta- (100 g)
  • 1 bitingefära- ingefära

Tillbehör

  • våffelstrutar- ev
  • maränger- rosa, se recept på minimaränger
  • strössel

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker med elvisp.

  2. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud till 84° under kraftig vispning. Sila smeten och kylner den i ett iskallt vattenbad.

  3. Vispa ner jordgubbspurén i glassmeten. Skala och skölj rödbetan. Skala ingefäran. Finriv rödbeta och ingefära och pressa ut all saft genom en sil. Rör ner rödbets- och ingefärssaft i glassmeten.

  4. Frys smeten i glassmaskinen tills den är fast och krämig. Sätt glassen i frysen ca 1 timme före servering.

  5. Lägg upp glassen i skålar eller i våffelstrutar. Servera med maränger och strö över strössel.

Vad tyckte du om receptet?