Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsglass & kräm

cirka 10 stycken

Jordgubbsglass & kräm
Jordgubbsglass & kräm
Jordgubbsglass & kräm
Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gjordgubbar- frysta eller färska
  • 1 dlvatten
  • 12 mskhonung- flytande
  • 4äggulor
  • 2 msksocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1 mskglukos

Plättar

  • 2 dlmjölk
  • 1 dlmjöl
  • 1ägg
  • 25 gsmör- smält
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Till servering

  2. plättar, se recept nedan.

  3. Koka upp vattnet och lägg i jordgubbar och honung. Rör om, lägg på lock och låt sjuda mjuka några minuter. Mosa slätt med en stavmixer.

  4. Ta undan 2 dl av den lösa purén som du sedan värmer upp till sås vid servering. Resten ska i glassen.

  5. Vispa ägg och socker med elvisp i minst 5 minuter.

  6. Värm grädde, glukos, vaniljsocker och mjölk till kokpunkt, vispa i äggblandningen. Låt tjockna på spisen under vispning i 3-4 minuter. Tag av, häll över i ett kallt kärl, låt svalna.

  7. Rör i jordgubbar och lägg i glassmaskin, följ anvisningarna på din maskin. Har du ingen glassmaskin, använd en rundbottnad bunke, ställ i frysen, vänd om smeten var 30:e minut.

  8. Värm jordgubbsåsen och klicka den över glassen och plättarna.

  9. Vispa samman alla ingredienser, låt smeten stå och dra en stund.

  10. Grädda plättarna i en plättlagg. Värm upp i ugn vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök