Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
cirka 10 stycken
Till servering
plättar, se recept nedan.
Koka upp vattnet och lägg i jordgubbar och honung. Rör om, lägg på lock och låt sjuda mjuka några minuter. Mosa slätt med en stavmixer.
Ta undan 2 dl av den lösa purén som du sedan värmer upp till sås vid servering. Resten ska i glassen.
Vispa ägg och socker med elvisp i minst 5 minuter.
Värm grädde, glukos, vaniljsocker och mjölk till kokpunkt, vispa i äggblandningen. Låt tjockna på spisen under vispning i 3-4 minuter. Tag av, häll över i ett kallt kärl, låt svalna.
Rör i jordgubbar och lägg i glassmaskin, följ anvisningarna på din maskin. Har du ingen glassmaskin, använd en rundbottnad bunke, ställ i frysen, vänd om smeten var 30:e minut.
Värm jordgubbsåsen och klicka den över glassen och plättarna.
Vispa samman alla ingredienser, låt smeten stå och dra en stund.
Grädda plättarna i en plättlagg. Värm upp i ugn vid servering.
Recept från Mitt kök