Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsgazpacho

Jordgubbsgazpacho är fräsch med fruktig smak och känns lyxig när den serveras i kylda glas.

JordgubbsgazpachoJordgubbsgazpachoJordgubbsgazpacho
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 400 gjordgubbar
  • 300 gtomater
  • 100 ggurka
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dltomatjuice
  • 3 msklime- pressad
  • 3 mskkoriander- finhackad
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tärninghönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa jordgubbar, tomater, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Tillsätt tomatjuice, limesaft och koriander.

  3. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar.

  4. Ställ soppan i kylen och låt den stå ca 1 timme tills den blir riktigt kall.

Vad tyckte du om receptet?