Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsfocaccia med mandel

Foccacian är lätt att baka ut. Utgå ifrån grunddeg för vetebullar, gör sedan små fördjupningar i kakan och fyll med mandelmassa och jordgubbar.

Jordgubbsfocaccia med mandelJordgubbsfocaccia med mandelJordgubbsfocaccia med mandel

Ingredienser

  • 1grunddeg- en sats lös (minska mjölet till 13 dl)

Mandelfyllning

  • 150 gmandelmassa
  • 75 gsmör- rumstempererat
  • 1,5 mskmarsánpulver för kokning

Jordgubbsfyllning

  • 200 gjordgubbar- färska
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)

Pensling

  • 1ägg
  • 1 nypapärlsocker
  • 1 nypamandel- flagad

Gör så här

  1. Gör grunddegen (se recept här) men minska mängden mjöl till 13 dl vetemjöl.

  2. Dela degen i två delar och baka ut till två runda bullar. Platta till bullarna och kavla ut dem tills de är ca 3 cm tjocka och 18 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Mandelfyllning: Riv mandelmassa fint. Blanda den med, smör och marsánpulver med elvisp till en slät massa.

  4. Jordgubbsfyllning: Mosa jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.

  5. Gör fördjupningar ca 1 1/2 cm ner i brödet med jämna mellanrum. Tryck ner mandelfyllningen i hålen. Klicka ut jordgubbsfyllningen över mandelfyllningen.

  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?