Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsflarn med vaniljkräm

Recept på jordgubbsflarn med hemgjord vaniljkräm. Kan serveras som hel tårta eller i bitar som bakelser.

Jordgubbsflarn med vaniljkräm
Jordgubbsflarn med vaniljkräm
Jordgubbsflarn med vaniljkräm
Smördegsflarn med jordgubbar och vaniljkräm. Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Vaniljkräm

    • 1vaniljstång
    • 2 dlmjölk- 3 %
    • 2 dlvispgrädde
    • 4äggulor
    • 2 mskströsocker
    • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)

    Flarn

    • 1 rullesmördeg- kyld rektangulär, 250 g
    • 2 mskströsocker

    Till garnering

    • 500 gjordgubbar
    • florsocker
    • 1lime- rivet skal
    • citronmeliss

    Gör så här

    1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med mjölk och grädde. Koka upp och låt stå 15 minuter, så att gräddmjölken drar till sig vaniljsmaken. Ta upp vaniljstången.

    2. Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt gräddmjölken och sjud krämen på svag värme under vispning tills såsen tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad.

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med ett bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Strö strösocker över smördegen och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt kallna.

    4. Bred ut vaniljkrämen på flarnet. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Snitta dem och lägg på flarnet. Sikta över florsocker och riv över limezest. Garnera med citronmeliss.

    Vad tyckte du om receptet?