Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbsflarn med hemgjord vaniljkräm. Kan serveras som hel tårta eller i bitar som bakelser.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med mjölk och grädde. Koka upp och låt stå 15 minuter, så att gräddmjölken drar till sig vaniljsmaken. Ta upp vaniljstången.
Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt gräddmjölken och sjud krämen på svag värme under vispning tills såsen tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med ett bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Strö strösocker över smördegen och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt kallna.
Bred ut vaniljkrämen på flarnet. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Snitta dem och lägg på flarnet. Sikta över florsocker och riv över limezest. Garnera med citronmeliss.