Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsdessert med rabarber

Len jordgubbsdessert med läcker rabarberfyllning, smaksatt med kardemumma. Smidig efterrätt för buffébordet eller att servera om man är många.

Jordgubbsdessert med rabarber
Jordgubbsdessert med rabarber
Jordgubbsdessert med rabarber
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rabarberfyllning med kardemumma

  • 2rabarberstjälkar- späda
  • 2 mskhonung
  • 2 mskvatten
  • 1 tskkardemummakärnor- malda i mortel
  • 1 tsksmör

Jordgubbskräm

  • 1gelatinblad
  • 1 dljordgubbspuré- (mixade jordgubbar)
  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 dlcrème fraiche

Till garnering

  • 1 dljordgubbar- färska
  • 1 mskmandel- hackad

Gör så här

  1. Rabarberfyllning: skär rabarbern i bitar.

  2. Lägg rabarber, honung och vatten i en kastrull och koka upp.

  3. Tillsätt kardemumman och koka tills rabarbern är mjuk. Dra av från plattan och rör i smör, låt svalna.

  4. Lägg hälften av rabarberfyllningen i portionsglas.

  5. Jordgubbskräm: lägg gelatinbladet i blöt i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  6. Koka upp jordgubbspurén och honungen i en kastrull, lyft upp gelatinet ur vatten och smält det i jordgubbs­ purén. Dra av kastrullen från värmen och rör i crème fraichen.

  7. Lägg på jordgubbskrämen i portionsglasen och toppa sedan med resten av rabarberfyllningen.

  8. Garnering: garnera med färska jordgubbar och mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök