Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len jordgubbsdessert med läcker rabarberfyllning, smaksatt med kardemumma. Smidig efterrätt för buffébordet eller att servera om man är många.
Rabarberfyllning: skär rabarbern i bitar.
Lägg rabarber, honung och vatten i en kastrull och koka upp.
Tillsätt kardemumman och koka tills rabarbern är mjuk. Dra av från plattan och rör i smör, låt svalna.
Lägg hälften av rabarberfyllningen i portionsglas.
Jordgubbskräm: lägg gelatinbladet i blöt i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Koka upp jordgubbspurén och honungen i en kastrull, lyft upp gelatinet ur vatten och smält det i jordgubbs purén. Dra av kastrullen från värmen och rör i crème fraichen.
Lägg på jordgubbskrämen i portionsglasen och toppa sedan med resten av rabarberfyllningen.
Garnering: garnera med färska jordgubbar och mandel.
Recept från Mitt kök