Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsdessert

Vad smakar mer av svensk sommar än jordgubbar? Denna efterrätt i glas är superenkel att göra, och smakar underbart. Perfekt att bjuda på eller för att unna sig något extra till vardags!

Jordgubbsdessert
Jordgubbsdessert
Jordgubbsdessert
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 250 gmascarpone
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskflorsocker
  • 4savoiardikex
  • 1 mskapelsinjuice

Gör så här

  1. Rör ihop mascarpone, vaniljsocker och florsocker.

  2. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i klyftor.

  3. Dela kexen och bottna fyra glas med en kexbit. Droppa över apelsinjuice, klicka på krämen och lägg i jordgubbar.

  4. Fortsätt att varva och toppa med bär. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Vårt bästa recept på jordgubbstårta med maräng och grädde!

Recept från Mitt kök