Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbscurd

Curden passar till mycket - i stället för smör på toast, till amerikanska pannkakor och som fyllning i en rulltårta. Håller ca 3 veckor i kylen.

Jordgubbscurd
Jordgubbscurd
Jordgubbscurd
Foto: Lina Eriksson

Jordgubbscurd

  • 150 gjordgubbar
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 3 msklime- pressad
  • 0,5 dlströsocker- + 1 dl
  • 3äggulor
  • 100 gsmör- i tärningar

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 1/2 dl socker ca 5 min. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.

  2. Vispa äggulor med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.

  3. Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?