Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbschutney


En chutney är praktiskt att ha på lut i kylen. Perfekt att servera till sommarens grillade kyckling eller fläskkarré, men också god att klicka på en crostini med getost i väntan på den perfekta glöden.

Jordgubbschutney

Jordgubbschutney

Jordgubbschutney

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 2gula lökar
  • rapsolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1kanelstång
  • 2 mskingefära- färsk, finhackad
  • 1 tskkorianderfrön- hela
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 1 dlråsocker
  • 3 krmsalt

Gör så här

  1. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken sakta i olja i en gryta utan att den tar färg, cirka 10 minuter.

  3. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med någon minut. Blanda i jord­gubbar, vinäger, socker och salt. Koka chutneyn utan lock tills vätskan kokat in, 20-30 minuter.

  4. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök